<meta name="google-site-verification" content="cok2tDNbtZk933gg0uy_yAidzg-iD2U3VuVK2k7HqPo" />
Øko Ged & Grønt
Sondrup Gårdmejeri
Opskrifter (..under opbygning! Der kommer meget mere)
Gedekød er magert, kolestorolfattigt, let fordøjeligt og vigtigst af alt - utrolig lækkert!
Da vi ikke har den store tradition for at spise gedekød herhjemme, er der dog mange der er lidt betænkelige ved at springe ud i det. Vi har derfor beskrevet de forskellige udskæringer, og samlet vores bedste opskrifter på siden her, til inspiration. Bon appetit!
Gedekød er meget magert kød og derfor er langttidsstegning klart det bedste! Alt fra 3 timer til hele natten. Har man kun 3 timer, skal ovnen være på 150 grader. Har man hele natten eller dagen (ca. 12 timer), kan temperaturen komme ned på ca. 80 grader. Personligt kan jeg bedst lide, at kødet falder helt fra benet.
Kølle, bov og ryg er særdeles velegnet til at stege i ovnen. Gedenakke er super til gryderet.